Tevékenységeink 1999

Február 18. A csíráztatott gabonafélék előállítási módjáról az újvidéki HOLTECH központ szakemberei tartottak előadást.

Február 27. Részvétel a szekszárdi borversenyen.

Március 4. Németh Éva és Bartha Andrea a zentai Mezőgazdasági Állomás szakemberei előadásuk keretében a gyümölcsfa téli lemosó permetezésével és a rovar kártevők ellen alkalmazható feromoncsapdás előrejelzés módszerével foglalkoztak.

Március 6. Dr. Cerović  Slobodan vezetésével gyakorlattal egybekötött előadásra került sor, melynek témája a gyümölcsfák metszése volt.

Március 11. Dr. Miavecz Márton  temerini állatorvos beszámolt a különbözö növényeken végzett kutatási eredményeiről.

Március 18. A méhek virágporzó tevékenységéről beszélt Ternovácz István agrármérnök.

Március 25. Gyümölcsoltó Boldogasszony napján, a Kör fogadott ünnepén a tagság részt vett a szentmisén.

Április 29. A háborús kényszerszünet, majd a gyülekezési tilalom ellenére megszerveztük a tökmagosztást.

Június 17. Dr. Petri József és Kókai Tibor agrármérnök a parlagfű egészségünkre és környezetünkre gyakorolt káros hatásáról tartott előadást.

Június 20. Illés-napi terménybemutató a Gulyás-csárdában.

Június 24. A hadiállapot okozta mintegy három hónapos kényszerszünet után a Kertbarátkör tagsága a zöldmetszésről hallhatott ismertetőt helyi gyümölcseszektől.

Augusztus 19. A Kertbarátkör szemzési tanfolyamot indított a Kókai kertészetben.

Augusztus 20. Emlékezés Szent István királyunkra.

Augusztus 26. A parlagfű által előidézett allergiás tünetekről dr. Petri József orvos tartott előadást. A gyomnövény mezőgazdasági vonatkozásáról Varga István és Kókai Tibor agrármérnökök beszéltek.

Szeptember 18. A moravicai szüreti napokon a birkafőző versenyen Kókai Tibor első, dr.Gergely Lajos a második helyezést érdemelte ki.

Szeptember 20. A Kertbarátkör Szerrémségből vásárolt 600 kg szőlőből bort készített az egyesület részére.

Szeptember 24. A szentesi Bartha János Kertészeti Szakközépiskola és az ottani Kertbarátkör meghívásának eleget téve háromnapos tanulmányúton járt a temerini Ketbarátkör küldöttsége. A tíztagú küldöttség megtekintette a Keret-Magyarország felé című kiállítást, ezt követően pedig ellátogatott az egyik környékbeli üvegházba és fóliasátorba, továbbá borkóstolón vett részt a csongrádi borgazdaság pincéjében.

Szeptember 27. A temerini borászok egy csoportja látogatást tett az újvidéki Mezőgazdasági Kar karlócai kísérleti állomásán. Számunkra megtisztelő volt, hogy Cindrić tanár úr felkért bennünket, segítsünk neveket találni az egyelőre még csak kódszámmal jelölt fajtáknak egyben tudakozódott, hajlandó lenne-e valaki az általa kikísérletezett szőlőfajtákból pár száz tőkét a mi, síksági tájunkon meg telepíteni.  E kísérletet abból a célból végezné el, hogy megállapítsa, hogyan viselkednek az alföldi, zsíros talajban az új szőlőfajták, hogyan tűrik el az itteni fagyot, mennyire ellenállók a betegségekkel szemben.

Október 7. TÖKVERSENY. Az I. Temerini Tökversenyt szervező kertbarátok maguk sem hitték volna, hogy kevés lesz 400 görhe, 450 tökös rétes és egy teli vájdling sült tök ahhoz, hogy minden érdeklődőnek jusson belőle. Becslések szerint több százan tekintették meg a tökóriások mellett az egyéb tökkülönlegességet felvonultató kiállítást, amely nem lett volna igazi Törteli László és Aranka remek díszletei nélkül. A főszervezők Kurcinák Ferenc és Péter György nyugalmazott rajztanár volt.

Október 9. Kókai Péter és Csúzdi Povázsán Erzsébet temerini töktermelők részt vettek az országos versenyen a 14. Kikindai Töknapokon. Kókai 208 cm-es termésével második lett, csak egy centivel lemaradva az első helyezett mögött, míg Csúzdiné termése súlyával a harmadik helyezést érte el.

Október 30. SZÜRETI BÁL.

November 11. Dr. Petar Cindrić, az Újvidéki Mezőgazdasági Kar igazgatója tartott előadást Integrális szőlőtermesztés címmel.

November 25. Balogh István amatőr ornitológus egy vajdasági expedíció tagjaként a Duna deltájában járt. Útjáról beszámolóval egybekötött diavetítést tartott.

December 9. ÉVI KÖZGYŰLÉS.

December 13. A Kertbarátkör anyagilag támogatta a Mikulást.

December 17. A Szirmai Károly Magyar művelődési Egyesület keretében működő Ritmus tánccsoportnak kisebb anyagi támogatást nyújtottunk.

December 26. János-napi borszentelésen vesznek részt a kör borászai a plébániatemplomban.

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
© 2017 Temerini Kertbarátkör. Minden jog fenntartva. Designed by Akos Varga (office@eulink.rs)

Kertészlak - Vrtlarski dom

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Print